in

Harde crash V8 Supercars-coureur Scott McLaughlin

Regerend V8 Supercars-kampioen Scott McLaughlin had een zware crash tijdens de kwalificatie voor de Gold Coast 600. De klassementsleider toucheerde de muur in bocht 3, waardoor hij vervolgens hard in de betonnen buitenmuur eindigde. De Ford Mustang kwam op zijn kant terecht en gleed over het asfalt naar de andere zijde van de baan.

Het Shell V-Power Racing Team trok de auto van Scott McLaughlin en Alexandre Premat, die samen een duo vormden voor de Gold Coast 600, terug voor de race omdat het chassis te zwaar beschadigd was.

De impact van McLaughlin’s crash was zo hard dat de schokdemper van het voorwiel op een balkon belandde, meldde Speedcafe. Geen van de aanwezigen op het balkon raakte gewond door het onderdeel, dat met zo’n kracht landde dat het een tafel sloopte.

Hieronder zie je de crash van Scott McLaughlin vanuit meerdere hoeken. Foto’s van de schokdemper staan op de site van Speedcafe.

Video: Harde crash V8 Supercars-coureur Scott McLaughlin

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 - Autodromo Hermanos Rodriguez Lap Record

Formule 1 – Autodromo Hermanos Rodriguez Lap Record

Zware crash BMW M240i tijdens VLN9 Nürburgring

Zware crash BMW M240i tijdens VLN9 Nürburgring