in

Scott McLaughlin wint V8 Supercars Championship

Scott McLaughlin is de 2018 V8 Supercars-kampioen nadat hij gisteren als tweede eindigde achter David Reynolds in de laatste race van het jaar. Naaste rivaal Shane van Gisbergen eindigde als vierde terwijl hij voor McLaughlin moest finishen om de titel te behalen.

Op zaterdag kreeg van Gisbergen nog een tijdstraf van 25 seconden vanwege een pitstop-overtreding. Daardoor werd zijn spectaculaire overwinning afgenomen en finishte hij als vijfde waardoor de coureur van Triple Eight Race Engineering 39 punten misliep. Punten die van Gisbergen hard nodig had.

Het is voor Scott McLaughlin de eerste keer dat hij het V8 Supercars Championship wint, sinds zijn debuut in 2013. Triple Eight Race Engineering behaalde wel het constructeurskampioenschap, voor de achtste keer in tien jaar. Highlights van de beslissende race in Newcastle zie je hieronder.

Video: Scott McLaughlin wint V8 Supercars Championship

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris test Superkart

Chris Harris test 250cc 2-takt Superkart

Novitec McLaren 720 N-Largo

Dit is de Novitec McLaren 720 N-Largo