in

Heftige crash van Gary Paffet op de Norisring

De Norisring is een stratencircuit met maar 4 bochten, jaarlijks wordt er een race gereden voor het DTM kampioenschap en het is natuurlijk de plek waar Max Verstappen met de Formule 3 Euro Series zich in de kijker reed van Red Bull Racing.

Voor de eerste bocht op de Norisring moet je ongelooflijk hard in de remmen, en juist daar ging het mis bij Gary Paffet. Paffett was in gevecht met Jamie Green toen hij op weg naar hairpin de controle verloor en de binnenmuur hard raakte. Zijn DTM-machine bleef in het rond spinnen en klapte bij de hairpin vol in de deur bij Mike Rockenfeller.

Het ongeval zorgde voor een hoop rommel op het circuit, een beschadigde barrière en één raceauto die compleet afgeschreven was. De race werd stilgelegd met een rode vlag en beide coureurs werden uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd.

Paffet was bont en blauw maar kan de volgende race gewoon weer instappen. Rockenfeller heeft een fractuur in zijn linkervoet, hoogstwaarschijnlijk zal hij de komende races niet rijden.

Video: Gary Paffet crash DTM

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar XJR-12D was het snelste tijdens Goodwood FOS 2017

Jaguar XJR-12D wint Goodwood Hillclimb 2017

Porsche 991 GT2 RS faalt in donuts

Porsche 991 GT2 RS faalt in donuts