in

Heftige crash voor Newgarden tijdens Texas 600

De IndyCar-wedstrijd op de Texas Motor Speedway werd al van zaterdag naar zondag verplaatst maar na 71 ronden moest de race alsnog gestaakt worden vanwege hevige regenval. Het restant van de race zal 27 augustus verreden worden.

De race werd opgeschrikt door een zware crash tussen Conor Daly en Josef Newgarden. Daly verloor de controle over zijn bolide bij het uitkomen van bocht 4 en in zijn spin sleurde hij Newgarden mee. Newgarden’s auto kantelde door de crash op zijn zijkant en kwam met de cockpitzijde hard in aanraking met de muur waarna het wrak honderden meters over het asfalt gleed. Door de impact met de muur brak de roll bar boven zijn hoofd en Josef mag van geluk spreken dat hij er ‘slechts’ met een gebroken sleutelbeen en hand vanaf komt.

Als je het rondvliegende puin ziet waar de achtervolgende coureurs doorheen moeten rijden begrijp je wel enigszins waarom men volgend jaar een aeroscreen op de auto’s wil monteren.

Video: Heftige crash voor Newgarden

Analyse

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hamilton en Vettel op zoek naar de zeemeeuw

Hamilton en Vettel op zoek naar de zeemeeuw

WRC 2016 - Rally Italia Sardegna Highlights

WRC 2016 – Rally Italia Sardegna Highlights