in

Red Bull test Aeroscreen in Sochi

In navolging van Ferrari’s ‘Halo-concept’ heeft nu Red Bull Racing haar ontwerp gedemonstreerd voor een betere bescherming van het hoofd. Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Rusland op het circuit van Sochi reed Daniel Ricciardo één ronde met het ‘aeroscreen’ op zijn RB12.

Het ‘aeroscreen’ doet denken aan de glazen koepel van een straaljager en is aan de voorzijde compleet gesloten, in tegenstelling tot de ‘Halo’ van Ferrari. Het concept werd de afgelopen weken getest door de FIA en doorstond een test waarbij een band met 225 kilometer per uur recht op het scherm werd afgeschoten.

Hoewel er nog geen definitieve afspraken zijn over de introductie van hoofdbescherming ligt het in de lijn der verwachting dat het in 2017 een internationale verplichting wordt. Het zal zeker wennen zijn voor liefhebbers van de ‘open’ Formule-auto’s, maar het concept van Red Bull ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan het concept van Ferrari.

Video: Red Bull test Aeroscreen in Sochi

FIA Aeroscreen test

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supercharged Mercedes CLK63 AMG Black Series

Supercharged Mercedes CLK63 AMG Black Series

Vierkante wielen

Die keer dat Mythbusters vierkante wielen testte