in

Ferrari test als eerste Halo cockpitbescherming

Ferrari heeft donderdagochtend als allereerste team een conceptversie van het zogenaamde ‘Halo-systeem‘ gemonteerd op de SF16-T. Vanaf 2017 wordt een dergelijk systeem verplicht om betere bescherming te bieden aan het hoofd van de coureur, mede naar aanleiding van het dodelijk ongeluk met Justin Wilson vorig jaar.

Hoe de beschermde cockpit er volgend jaar uit gaat zien is nog niet bekend, dit Halo-systeem is een optie maar een glazen koepel zoals bij een straaljager behoort ook tot de mogelijkheden. De FIA zal onderzoeken welk systeem het veiligst is, welke systeem het minst het zicht belemmerd en of coureurs de auto nog steeds binnen vijf seconden kunnen verlaten.

Overigens reed Raikkonen donderdagochtend maar één rondje met het door Ferrari ontworpen Halo-systeem, waarna de Fin de pitbox opzocht om het weer te laten verwijderen. Volgens Autosport.com vond Raikkonen het zicht “ok”, maar als wij naar zijn gebaren kijken lijkt het alsof hij nee schudt en met zijn hand een misbaar maakt.

De Scuderia moet nog beslissen of Sebastian Vettel ook met het systeem zal rijden tijdens de laatste dag van de testweek.

Video: Ferrari test Halo-systeem

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS4 B7 Drift over besneeuwde weg

Bulderende Audi RS4 B7 drift over besneeuwde wegen

Mazda RX-3

Deze MMA-vechter rijdt een Mazda RX-3