in

IndyCar 2015 – Justin Wilson overleden na zware crash op Pocono

De voorlaatste race van de IndyCar Series werd verreden op Pocono, een supersnelle oval in de vorm van een driehoek. De ‘Tricky Triangle’ deed zijn bijnaam eer aan, de race moest maar liefst twaalf keer onderbroken worden.

De race op Pocono werd overschaduwt door een zeer zware crash van Justin Wilson. De Britse autocoureur keerde halverwege dit seizoen terug in de IndyCar Series voor Andretti Autosport en werd vorige race nog tweede. Met nog 21 ronden te gaan verloor Sage Karam de macht over het stuur en klapte hard in de muur, de rookie hield er voetblessure aan over maar erger was dat brokstukken van Karam’s bolide Justin Wilson aan het hoofd raakte.

Na de impact reed de bolide van Wilson stuurloos naar de binnenkant van de baan en klapte frontaal op de muur. Doktoren waren direct aanwezig om te assisteren en niet veel later werd de Brit met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Enkele uren na het ongeval liet IndyCar in een statement weten dat Wilson ernstig hoofdletsel had opgelopen bij het ongeval. De oud teamgenoot van Jos Verstappen verkeerde in kritieke toestand in coma, vannacht werd bekend dat Justin Wilson op 37 jarige leeftijd aan zijn verwondingen is overleden.

Wilson behaalde 7 overwinningen in zijn IndyCar/Champcar carrière en eindigde in 2006 en 2007 als tweede in het kampioenschap. In 2001 won hij het Formule 3000 kampioenschap en in 2003 maakte hij de overstap naar het Formule 1 team van Minardi, als teamgenoot van Verstappen. Na elf races voor Minardi gereden te hebben stapte hij over naar Jaguar om Antonio Pizzonia te vervangen voor de laatste vijf races. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten behaalde hij zijn eerste en enige punt in de Formule 1.

De race werd gewonnen door Ryan Hunter-Reay, voor Jozef Newgarden en leider in het kampioenschap Montoya. De Colombiaan deed goede zaken voor het kampioenschap omdat rivalen Graham Rahal en Helio Castroneves uitvielen, maar daar zal niemand aan gedacht hebben na afloop van de race.

Video: Indycar 2015 – Pocono

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi kegelt BMW E30 aan de kant

Audi TT doet aan kegelen op de Nordschleife

GT-R Alpha 12 vs Veyron Vitesse

Nissan GT-R Alpha 12 vs Bugatti Veyron Vitesse