in

IndyCar 2015 – Rahal verkleint gat naar Montoya op Mid-Ohio

De strijd om de titel nadert zijn ontknoping in IndyCar, Mid-Ohio was de veertiende race van het seizoen en Montoya’s leiding is geslonken van 42 punten naar 9 punten door de overwinning van naaste rivaal Graham Rahal.

De zoon van Indycar-legende Bobby Rahal greep middels een goed getimede pitstop de leiding en behaalde zo zijn tweede overwinning van het seizoen. Die pitstop was overigens niet zonder controverse, Montoya reed aan de leiding toen Sage Karam, teamgenoot van Rahal, spinde en een safety car veroorzaakte. Net op dat moment dook Graham Rahal de pits in waardoor hij niet veel later de leiding overnam, de andere coureurs moesten tenslotte wachten om de pitsstraat op te zoeken.

Juan Pablo Montoya sprak zelfs van mogelijke opzet, aangezien Karam’s teamgenoten Dixon en Kanaan ook net op tijd de pitsstraat hadden opgezocht. De Colombiaan eindigde buiten de top 10 en zal in de laatste twee races, Pocono en Sonoma, alles uit de kast moeten trekken om de titel veilig te stellen. Scott Dixon is ook nog een kanshebber, de drievoudig kampioen heeft slechts 34 punten achterstand.

Video: Indycar 2015 – Mid-Ohio Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Not again; Mustang GT500 crasht na meeting

Not again; Mustang GT500 crasht na meeting

Liberty Walk BMW M4 is heel erg dik

Liberty Walk BMW M4 is heel erg dik