in

IndyCar 2024 – Indy 500 Highlights

De start van de 108e Indy 500 werd met enkele uren uitgesteld vanwege zware regenval. IndyCars rijden nooit op ovals als het regent en al helemaal niet op de Indianapolis Motor Speedway, waar snelheden van 370 kilometer per uur behaald worden.

Toen ‘The Greatest Spectacle in Racing’ om half 11 Nederlandse tijd eindelijk van start ging, moest de gele vlag al na één bocht gezwaaid worden. Debutant Tom Blomqvist raakte in de eerste bocht de controle over zijn auto kwijt en spinde, waarna 2022 winnaar Marcus Ericsson geen kant op kon en ze samen de muur in gingen. Pietro Fittipaldi schrok van de crash en moest na een touché met de muur de race ook staken. Zodoende waren er na één bocht al drie deelnemers uitgevallen.

Deze openingsfase zette de toon voor de rest van de Indy 500, die regelmatig onderbroken werd door cautions. Tegen het einde van de race, met nog 50 ronden te gaan, keerde de rust terug in het veld en ontstond er een tactisch steekspel rondom brandstofverbruik. Ongeveer dertig ronden voor het einde vonden de laatste serie pitstops plaats onder groen en maakte iedereen zich op voor een zinderende slotfase.

De strijd om de zege ging uiteindelijk tussen Newgarden, O’Ward, Rossi en Scott Dixon. Op het vinkentouw zaten Palou, McLaughlin en ook Rinus Veekay haakte aan, maar geen van deze coureurs kon zich naar voren werken en de top vier aanvallen. Uiteindelijk was het Newgarden die O’Ward op fantastische wijze inhaalde in de laatste ronde en zijn tweede Indy 500 op rij won. Een prestatie die 22 jaar geleden voor het laatst behaald werd door Helio Castroneves.

Video: IndyCar 2024 – Indy 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Op de Rollenbank - BMW 130i

Op de Rollenbank – BMW 130i

Alles wat je moet weten over het leasen van een auto

Alles wat je moet weten over het leasen van een auto