in

IndyCar 2022 – Grand Prix of Road America Highlights

Road America is misschien wel het gaafste circuit op de IndyCar-kalender en de Grand Prix stelde niet teleur. Na drie neutralisaties in de openingsfase kwam de race op gang met Alexander Rossi aan de leiding, gevolgd door tweevoudig kampioen Josef Newgarden. Nederlander Rinus VeeKay startte als zeventiende en moest zich dus een weg naar voren werken.

Tot aan de eerste serie pitstops reed Rossi aan de kop van het veld, maar een snelle stop van het Pense-team bracht Newgarden aan de leiding. In de slotfase kreeg de Andretti Autosport-coureur nog één kans om een aanval te plaatsen op de leidende positie, toen er met nog 4 ronden te gaan een herstart kwam. Maar in plaats van Newgarden aan te vallen, zag Rossi Indy 500-winnaar Marcus Ericsson voorbijkomen.

Josef Newgarden kwam met 3,3 seconden voorsprong als winnaar over de streep en sleepte daarmee een bonus van 1 miljoen dollar binnen. Door als tweede te eindigen neemt Ericsson nu de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Na Alexander Rossi eindigde ex-F1-coureur Romain Grosjean knap als vierde.

Voor Rinus van Kalmthout was het een race om snel te vergeten. Meer dan een 17e plek zat er niet in, deels doordat hij naast de baan kwam door een wat lompe actie van Lundgaard, maar ook omdat de pace er gewoon niet was.