in

Josef Newgarden’s zware crash op Road America

Indy 500-winnaar Josef Newgarden vloog in de Fast Six kwalificatie op Road America hard de muur in. Tijdens de kwalificatie had het geregend en hoewel er een droge lijn was ontstaan, was het daarbuiten en op de curbstones nog flink nat.

De Penske-coureur ging bij het insturen van “The Kink” iets te wijd en kwam met zijn linker achterwiel op de curbstone. Iets wat coureurs normaal gesproken in het droog altijd doen, maar na de regenbui bleek dit een cruciale fout. Newgarde spinde bij een snelheid van 250 kilometer per uur en raakte met de rechterkant de Safer Barrier, die gelukkig daar gepositioneerd stonden.

Voor Newgarden was het één van de zwaarste crashes uit zijn carrière, maar werd fit verklaard door het medisch centrum om te racen op zondag. Dat verliep een stuk beter, de Penske-coureur werd tweede achter Will Power maar zal ongetwijfeld nog wat stijf en beurs zijn van deze klap.

Video: Josef Newgarden’s zware crash op Road America

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW M5 Touring laat zich zien op de Nürburgring

BMW M5 Touring laat zich zien op de Nürburgring

De snelste SUV’s van 2024 in een dragrace

De snelste SUV’s van 2024 in een dragrace