in

Helmcamera Jeroen Bleekemolen in Porsche RS Spyder

De Porsche RS Spyder is voor Jeroen Bleekemolen een oude bekende. In 2008 reed de Nederlander in de Van Merksteijn Motorsport Porsche naar een overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans. Volgens Jeroen is het de beste auto waarin hij ooit heeft gereden en tijdens Porsche’s Rennsport Reunion V mocht Bleekemolen in een oud exemplaar van Team Penske racen.

Dat de Nederlander zich thuis voelde in de LMP2-auto werd duidelijk toen hij de vrije trainingen op Laguna Seca als eerste afsloot, vervolgens greep hij ook de pole position en de overwinning. Jeroen bouwde een indrukwekkende voorsprong op tijdens de twee openingsronden van de race en begon toen de rest van het veld op een ronde achterstand te zetten door iconische Porsche 956’s, 962’s en andere RS Spyder’s in te halen.

Nog even terug naar Van Merksteijn Motorsport, die wonnen in 2008 ook de Le Mans Series door vier van de vijf races te winnen met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn. Jeroen Bleekemolen reed alleen in Le Mans maar het gemak en de snelheid waarmee de Porsche RS Spyder rond ging heeft een diepe indruk gemaakt op Jeroen.

Video: Helmcamera Jeroen Bleekemolen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM Nürburgring

DTM 2015 – Nürburgring Highlights

Mercedes C63 AMG S Best Drivers Car

Best Driver’s Car 2015 – Mercedes-AMG C63 S Hot Lap