in

Hennessey Escalade neemt het op tegen Ferrari 488 GTB

In de categorie dragraces waar je nooit aan hebt gedacht: een Cadillac Escalade tegen een Ferrari 488 GTB. Uiteraard is het niet zomaar een Escalade, deze heeft de Hennessey Performance behandeling gekregen in de vorm van het HPE800-pakket.

De Amerikaanse tuner heeft de 6.2-liter V8-motor van de SUV compleet uit elkaar getrokken en opgebouwd met beter presterende onderdelen. De lijst met aanpassingen is letterlijk bijna een A4 lang, maar omvat onder andere een 2.9-liter supercharger, bewerkte cilinderkop, nieuwe zuigers, nokkenas, inlaat, uitlaat, etc. Het eindresultaat is 810 pk en ongeveer 1.100 Nm koppel. Not a bad way to spend $55.000.

De Escalade HPE800 sprint in 3,9 seconden naar 100 kilometer per uur en legt de kwart mijl af in 11,7 seconden. In een andere video zagen we dat de Hennessey Escalade een Camaro ZL1 1LE achter zich kan laten in een dragrace. Lukt dat ook met de 670 pk sterke Ferrari 488 GTB?

Met Launch Control zou de 488 GTB in 3.0 seconden naar 100 kilometer per uur moeten sprinten. Daar maakt deze bestuurder echter geen gebruik van, de naald van de toerenteller hangt onderin terwijl met Launch Control ingeschakeld de naald rond de 3.000 tpm zou moeten zitten. Aan de andere kant is dit wel de eerlijkste manier, aangezien de Escalade dit systeem niet heeft.

Video: Hennessey Escalade vs Ferrari 488 GTB

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bugatti test twee Chiron's op de Nürburgring

Bugatti testte twee Chirons op de Nürburgring

BMW Z4 M40i vs Porsche Boxster GTS vs Audi TT-S

BMW Z4 M40i vs Porsche Boxster GTS vs Audi TT-S