in

Hennessey Ford GT haalt 428 km/h

In Texas draait het allemaal om rechte lijn snelheid, en omdat wetshandhavers het niet eens zijn met deze filosofie heeft men de Texas Mile opgericht. Een festival dat twee keer per jaar plaats vindt en waar men een krankzinnige snelheid probeert te bereiken. Er zijn verschillende klassen maar het draait allemaal om één ding, vanuit stilstand 1 mijl zo snel mogelijk afleggen.

Afgelopen weekend brak een Ford GT getuned door Hennessey Performance het eerdere Texas Mile record met een snelheid van 267.6 mph, oftewel 428 kilometer per uur. Hennessey Performance is met behulp van deze bijzondere Ford GT, die een twin turbo V8 motor herbergt die loopt op 117 octaan benzine, voortdurend bezig om snelheidsrecords te verbreken op de standing Mile.

Het is weliswaar niet de allersnelste auto ooit, de Ford GT van PPR haalde 455 kilometer per uur tijdens een recordpoging. Eveneens op de standing mile, vanuit stilstand, binnen 1.6 kilometer.

Video: Hennessey Ford GT haalt 428 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

McLaren 12C GT Can-Am Edition Burnouts

McLaren 12C GT Can-Am Edition Burnouts

Mercedes Benz 190E DTM Hillclimb

Mercedes Benz 190E DTM Hillclimb