in

Hennessey Jeep Maximus gaat los in de woestijn

Dit is de ultieme Jeep Gladiator; de Maximus 1000 van Hennessey Performance. De tuner uit Texas heeft een supercharged 6,2-liter Hellcat V8-motor in de Jeep gelepeld en zoals de naam al aangeeft is er 1.000 pk beschikbaar voor de bestuurder. En niet te vergeten: 1.264 Nm aan koppel!

Met de Jeep Gladiator kon je al prima off road, maar Hennessey heeft de pickup nog robuuster gemaakt door middel van een 6-inch lift kit, enorme BFGoodrich off-road banden, verstevigde aandrijfassen en nieuwe bumpers. Dat heeft de tuner natuurlijk niet voor niets gedaan, want de Maximus moet elk terrein kunnen overwinnen.

Momenteel werkt Hennessey een testprogramma af met de Maximus en in deze promovideo zien we de offroader aan het werk in de woestijn. Als de opgefokte Jeep straks gereed is voor productie, komt hij met een garantie van 3 jaar / 36.000 mijl. Er zullen maximaal 24 exemplaren gebouwd worden.

Of toekomstige eigenaren daadwerkelijk de woestijn opzoeken betwijfelen wij, maar het levert wel mooie beelden op!

Video: Hennessey Jeep Maximus gaat los in de woestijn

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Hennessey Jeep Maximus gaat los in de woestijn

Reageer op deze video