in

Hennessey Jeep Maximus jankt op de rollenbank

De Maximus is een door Hennessey opgevoerde en uitgebouwde Jeep Gladiator met 1.014 pk en 1.264 Nm aan koppel. Om te bewijzen dat deze cijfers niet uit de lucht gegrepen zijn heeft men de Maximus op een rollenbank vastgebonden.

De supercharged 6,2-liter Hellcat V8-motor jankt zoals alleen een supercharger dat kan en na een paar runs geeft de Dynojet 692 pk en 853 Nm koppel aan. Nu horen we je denken; ‘dat is flink minder dan Hennessey opgeeft’.

Het resultaat is inderdaad minder, echter een rollenbank meet het vermogen aan de wielen en sommige banken tellen daarbij automatisch het aandrijfverlies op om het vermogen aan de krukas te berekenen. Dat doet deze Dynojet rollenbank niet en dus schrijft Hennessey dat er 30% aandrijfverlies is door de grotere en zwaardere wielen, het Dana 60 differentieel met 4.88 ratio en de stevige aandrijfassen.

Tel 30% op bij dit resultaat en dan heeft de Maximus inderdaad ongeveer 1.000 pk aan de krukas.

Video: Hennessey Jeep Maximus jankt op de rollenbank

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kia Stinger widebody

Zo zagen we de Kia Stinger GT nog nooit

Porsche Carrera GT

Deze Porsche Carrera GT al 106.000 km gereden