in

Hennessey Jeep Maximus heeft 1.014 pk

We kennen Hennessey natuurlijk allemaal van opgevoerde sportauto’s en supercars. Maar tegenwoordig lijkt de Texaanse tuner zich ook toe te leggen op speciale off road-voertuigen. Eerder lieten ze al de Goliath 6×6 zien en nu is hun nieuwste project onthuld voorafgaand aan SEMA. De Maximus!

De Maximus is gebaseerd op de Jeep Gladiator en de naam moet wel afkomstig zijn uit de gelijknamige film van Ridley Scott. De Jeep is door de Texaanse tuner voorzien van een gespierd uiterlijk en imposante prestaties.

Onder de motorkap is de 3,6-liter V6-motor vervangen door een supercharged 6,2-liter Hellcat V8-motor. Hennessey gaf de achtcilinder vervolgens een HPE1000-upgrade bestaande uit een grotere radiator, een verbeterd brandstofsysteem, roestvrijstalen uitlaat en een gepimpte ECU.

Dankzij deze aanpassingen beschikt de Maxiumus over 1.014 pk en 1.264 Nm aan koppel. Meer dan 3,5 keer aan vermogen dan standaard en een 0-96 km/h sprint van slechts 3,9 seconden.

Natuurlijk is de Maximus meer dan alleen een krachtige pick-up en Hennessey heeft een assortiment aan off-road goodies geïnstalleerd. Zo zit er een 6-inch lift kit onder van King, aluminium wielen met BFGoodrich off-road banden, verstevigde aandrijfassen, nieuwe bumpers en LED-lampen.

Van de opgepompte Jeep Gladiator worden slechts 24 exemplaren verbouwd door Hennessey, tegen een prijs van minstens $225.000.

Video: Hennessey Jeep Maximus heeft 1.014 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-Benz GLK duikt uit het niets op

Mercedes-Benz GLK duikt uit het niets op

Ford RS200 Evo doet Shelsley Walsh Hillclimb

Ford RS200 Evo doet Shelsley Walsh Hillclimb