in

Hennessey GOLIATH 6X6 bewijst dat alles uit Texas groter is

De Hennessey GOLIATH 6×6 is gebaseerd op de Chevrolet Silverado Trail Boss, maar dan met een overdosis aan anabolen en andere groeihormonen. Toen Hennessey de pickup truck in september 2018 aankondigde waren de digitale renders al indrukwekkend, maar nu de in Texas gevestigde tuner de GOLIATH 6×6 heeft losgelaten in de echte wereld is pas duidelijk te zien hoe gigantisch de truck is.

Hennessey verbouwde de achterwielophanging voor de extra as en in tegenstelling tot de Hummer H2 6×6 die we vorige week zagen, worden hier wél alle vier de wielen aan de achterkant aangedreven. De GOLIATH is twintig centimeter verhoogd met een speciale lift kit en uitgerust met zes 20-inch Hennessey-wielen omhuld door 37-inch BFG off-road banden. De standaardbumpers worden ook vervangen door exemplaren van de Texaanse tuner.

Dankzij een nieuwe luchtinlaat en een roestvrij staal uitlaatsysteem levert de 6,2-liter V8-motor nu 450 pk, wat eigenlijk nog best meevalt voor zo’n 6×6 reus. Om het gevaarte weer tot stilstand te brengen heeft Hennessey remsystemen van Brembo gemonteerd.

Wat productie betreft, slechts 24 van deze Silverado-monsters worden gebouwd voor een bedrag van $375.000 per stuk.

Video: Hennessey GOLIATH 6X6

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2019 BMW M135i xDrive Review

2019 BMW M135i xDrive Review

Bestuurder ontwijkt wegversperring met perfecte skills

Bestuurder ontwijkt wegversperring met indrukwekkende skills