in

Het beest van Turijn keert terug naar Goodwood

Deze zomer zal de Fiat S76 de Goodwood Hillclimb afleggen tijdens het Festival of Speed evenement. Een kleine vijf maanden geleden werd de 28.5-liter viercilinder motor voor het eerst in 104 jaar gestart en nu zien we de auto voor het eerst in beweging, en dat gaat nog best rap!

Het duurde Duncan Pittaway tien jaar om de Fiat S76 te restaureren, met behulp van een van de overgebleven chassis en de 28.5-liter motor afkomstig van het eerste prototype, die ontmanteld werd door Fiat. De immense motor levert 290+ pk en heeft vier kleppen per cilinder en een bovenliggende nokkenas.

Door mechanische problemen kon de auto vorig jaar alleen maar tentoongesteld worden op het Festival of Speed. Dit jaar wil Mr. Pittaway echter de auto van Bristol naar Goodwood rijden en vervolgens de hillclimb afleggen. Dat is ruim 220 kilometer, in een vuurspuwend, oorverdovend monster van 104 jaar oud!

Video: Het beest van Turijn terug naar Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-bestuurder blijft maar falen

Porsche-bestuurder blijft maar falen

Zie Jan Lammers een bocht nemen met 315 km/h

Zie Jan Lammers een bocht nemen met 315 km/h