in

Het is hard werken in een Maserati 250F op Monaco

We hebben een hoop gave onboardvideo’s hier op Autostrada.TV en vandaag komt daar weer een prachtige video bij, de Maserati 250F bestuurd door Frank Stipler over het stratencircuit van Monaco tijdens de Historic Grand Prix.

De 250F maakte in 1954 zijn debuut in de Formule 1 en won direct zijn allereerste race, in de handen van de legendarische coureur Juan Manuel Fangio die dat jaar ook het kampioenschap won. Stirling Moss reed ook in een Maserati 250F en hij later zou verklaren dat het een van de beste front-engine Formule 1 auto’s was waarin hij ooit had gereden.

In onderstaande video rijden we onboard mee met Frank Stipler in de “Piccolo” 250F, die hij tijdens de Historic Grand Prix naar een tweede plaatst stuurde in de pre-1961 GP-klasse. Je kunt zien dat het hard werken is achter het stuur van de 280 pk sterke 2,5-liter zescilinder, maar dat levert wel prachtige beelden op!

Video: Maserati 250F op Monaco

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Het is hard werken in een Maserati 250F op Monaco

Reageer op deze video