in

Het ‘NO!’ incident van Verstappen + reacties

en keiharde ‘NO!’, dat kreeg het team van Toro Rosso te horen toen men aan Max Verstappen vroeg of hij teamgenoot Sainz er voorbij wilde laten. Terecht natuurlijk want Verstappen reed een fantastische inhaalrace nadat zijn bolide bij de start niet van zijn plek kwam en Max dus met één ronde achterstand de race moest beginnen.

Toro Rosso vroeg Max natuurlijk niet zomaar om aan de kant te gaan, Carlos Sainz had nieuwere banden (die van Max waren ook 5 ronden in de kwalificatie gebruikt) en dus kon de Spanjaard misschien wel Sergio Perez in de Force India passeren. Mocht Sainz het ook niet lukken dan zou Max de plek terug krijgen, zei Sainz na afloop van de race.

Meerdere malen werd aan Max gevraagd of Sainz voorbij wilde laten maar de 17-jarige Nederlander ging niet aan de kant. Vader Jos liet na afloop weten dat hij deze situatie met zijn zoon had besproken, zijn advies was; niet doen en achteraf maar uitpraten. Frappant genoeg was het de teambaas van Toro Rosso die achteraf toegaf dat ze fout zaten. “We hadden berekend dat Carlos een betere kans had om Perez aan te vallen, maar hij reed het gat richting Max niet snel en goed genoeg dicht om te laten zien dat hij dat het wel kon. Dus er was geen reden om ze van positie te laten wisselen.”

Achteraf lijkt er dus niets aan de hand te zijn en heeft Max de juiste beslissing genomen, want wie zegt dat Carlos hem echt die positie had teruggegeven. Een achtste positie is natuurlijk een fantastisch resultaat als je van één ronde achterstand terugkomt, helemaal als je dan ook nog net voor je teamgenoot eindigt. Hieronder laten we Max en Carlos nog even aan het woord over het ‘NO’ incident.

Video: Het ‘NO!’ incident van Verstappen

Interview Max

Interview Carlos

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani Huayra R

Zien we hier een R-variant van de Pagani Huayra?

Pedro Piquet crash

17-jarige Pedro Piquet schrijft GT3 Cup compleet af