in

Het starten van een Porsche 917 K is een heel proces

Sotheby’s gaat in Augustus deze Porsche 917K, met chassisnummer 031/26,  in originele Gulf kleuren verkopen.  Nou is het kopen van de Porsche één ding, mits je over een paar miljoen beschikt, maar het starten ervan is geheel iets anders.

Om te beginnen moet je eerst een deel van het carrosserie verwijderen en op een koude dag begin je met opwarmen van de motorolie. Vervolgens moet je een hele serie schakelaars in de juiste stand zetten zoals twee hoofdschakelaars, twee benzine pompen, enz. Nadat je de extra startbatterij hebt aangesloten kun je beginnen met het starten en opwarmen van de motor.

De één na laatste stap is het vrijmaken van de luchtinlaten, die je vervolgens inspuit met remmenreiniger om het starten te vergemakkelijken. Om de twaalfcilinder tot leven te brengen moet een tweede man de auto starten met een sleutel en het toerental op 2500 tpm houden tot de olie op temperatuur is.

De Porsche die ooit eigendom was van Steve McQueen zal volgens Sotheby’s 16 miljoen gaan opleveren. Voor het geval je het je afvroeg, de 917 kan in 5,3 seconden naar 200 km/u rijden en een topsnelheid van 360 km/u halen. Als deze startprocedure te ingewikkeld lijkt, mogen we dan een Porsche 918 Spyder voorstellen, die beschikt over keyless entry en een startknop?

Video: Het starten van een Porsche 917 K is een heel proces

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

DRAG RACE: Ferrari 488 Pista v Aventador SV v 911 Turbo S

Ferrari 488 Pista vs Aventador SV vs 911 Turbo S

De crashes van Goodwood Festival of Speed 2021

De crashes van Goodwood Festival of Speed 2021