in

Het verhaal achter de Mitsubishi Eclipse Spyder van 2 Fast 2 Furious

Afgezien van de Nissan Skyline R34 GT-R, had 2 Fast 2 Furious niet echt aantrekkelijke auto’s. Brian’s Lancer Evo was niet onaardig, maar zeker geen Supra of RX-7. De paarse Mitsubishi Eclipse Spyder van Tyrese Gibson was ronduit verschrikkelijk. Er zit echter een interessant verhaal achter de cabrio, wat in onderstaande video uitgelegd wordt door voormalig adviseur Graig Lieberman.

Voor het vervolg kregen de producenten een groter budget dan voor de eerste film, die enigszins onverwacht een grote hit werd. Lieberman stelde voor om populaire JDM-auto’s te gebruiken zoals de NSX, AE86, 300ZX. Studio Universal wilde echter een breder publiek trekken, en daarom werden er auto’s gebruikt als de Eclipse Spyder, Yenko Camaro en Hemi Challenger.

Hoewel die twee muscle cars er nog best gaaf uitzagen, leek de Eclipse Spyder rechtstreeks uit een aflevering van ‘Pimp my Ride’ te komen. Het productieteam kreeg vier Spyders van Mitsubishi en ten minste twee daarvan hadden de 3.0-liter V6 met 200 pk. Er werden geen aanpassingen gedaan aan de motoren en de meeste shots werden gefilmd met de automaat-uitvoering.

Een van de meest bespottelijke ideeën was om de Spyder ondersteboven laten rijden in een tunnel. Gelukkig wist Graig dit plan uit de hoofden van de producers te praten.

Video: De Mitsubishi Eclipse Spyder van 2 Fast 2 Furious

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The Grand Tour Seamen

De boys van The Grand Tour gaan varen

BMW M135i vs AMG A35 vs Audi S3 vs VW Golf R

BMW M135i vs AMG A35 vs Audi S3 vs VW Golf R