in

Het verhaal achter de Mitsubishi Eclipse Spyder van 2 Fast 2 Furious

Afgezien van de Nissan Skyline R34 GT-R, had 2 Fast 2 Furious niet echt aantrekkelijke auto’s. Brian’s Lancer Evo was niet onaardig, maar zeker geen Supra of RX-7, en de paarse Mitsubishi Eclipse Spyder van Tyrese Gibson was ronduit verschrikkelijk. Er zit echter een interessant verhaal achter de cabrio, wat in onderstaande video uitgelegd wordt door voormalig adviseur Graig Lieberman.

Voor het vervolg kregen de producenten een groter budget dan voor de eerste film, die enigszins onverwacht een grote hit werd. Lieberman stelde voor om populaire JDM-auto’s te gebruiken zoals de NSX, AE86, 300ZX. Studio Universal wilde echter een breder publiek trekken, en daarom werden er auto’s gebruikt als de Eclipse Spyder, Yenko Camaro en Hemi Challenger.

Hoewel die twee muscle cars er nog best gaaf uitzagen, leek de Eclipse Spyder rechtstreeks uit een aflevering van ‘Pimp my Ride’ te komen. Het productieteam kreeg vier Spyders van Mitsubishi en ten minste twee daarvan hadden de 3.0-liter V6 met 200 pk. Er werden geen aanpassingen gedaan aan de motoren en de meeste shots werden gefilmd met de automaat-uitvoering.

Een van de meest bespottelijke ideeën was om de Spyder ondersteboven laten rijden in een tunnel. Gelukkig wist Graig dit plan uit de hoofden van de producers te praten.

Video: De Mitsubishi Eclipse Spyder van 2 Fast 2 Furious

Het verhaal achter de Mitsubishi Eclipse Spyder van 2 Fast 2 Furious

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *