in

Hoe de 2 Fast 2 Furious Nissan Skyline tot stand kwam

Hoewel de Mitsubishi Lancer Evo 7 de meeste screen time kreeg in 2 Fast 2 Furious, was de echte ster van de film de zilveren Nissan Skyline R34 GT-R. In een nieuwe video van Craig Lieberman horen we hoe deze auto tot stand kwam voor de film en wat er met de vijf gebruikte exemplaren is gebeurd.

Voor degene die de video over de Toyota Supra uit de eerste film van de franchise gemist hebben, hier een korte introductie over Graig Lieberman. Voor de eerste twee films van The Fast and The Furious was hij verantwoordelijk voor het vinden van de auto’s en de onderdelen. Graig ook de originele exemplaren van de Supra, Maxima en de Skyline voordat ze door Universal Studios werden overgenomen om te gebruiken in de films.

De Nissan Skyline R34 GT-R was oorspronkelijk zwart en werd in 2001 gekocht door Graig voor $78.000. Toen Universal Studios besloot een opvolger te maken van The Fast and The Furious, werd zijn Skyline geselecteerd om te figureren in de film. In totaal werden er nog 4 Skyline GT-R’s gekocht, die allemaal overgespoten werden. De graphics die later werden aangebracht vond Graig verschrikkelijk, maar hij kon hier weinig tegenin brengen.

De scenes voor de straatrace werden in twee weken opgenomen en Paul Walker deed een deel van de kleine stunts zelf. Grappig feitje, de crash met de parkeermeter was niet gepland maar belandde uiteindelijk wel in de film.

Video: Hoe de 2 Fast 2 Furious Nissan Skyline tot stand kwam

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS4 B9 300 kmh

Audi RS4 B9 tikt 300 km/h aan op Autobahn

Perfecte run in Formula Drift

Zo ziet een perfecte run eruit in Formula Drift