in

Het verhaal achter DK Nissan 350Z uit Tokyo Drift

Nu Graig Lieberman de belangrijkste auto’s The Fast and The Furious en 2Fast 2Furious behandeld heeft, gaat hij verder met Tokyo Drift. In de derde film uit the franchise verscheen niemand van de originele cast en tot op de dag van vandaag is het de minst winstgevende film uit de serie.

In deze video vertelt Graig Lieberman hoe Tokyo Drift tot stand kwam en gaat hij dieper in op de Nissan 350Z van D.K. (Drift King). De zogenaamde ‘Hero 1’ stond een aantal jaar geleden nog te koop voor 125.000 euro, wat we best een hoge prijs vonden voor een relatief onbekende filmauto.

In totaal werden er 11 Nissan 350Z’s gebruikt voor Tokyo Drift. De ‘Hero 1’ van D.K. had een APS twin-turbo kit die 430 pk naar de achterwielen stuurde via een twin-plate koppeling en differentieel van Nismo.

De auto had zijn moment of fame in de race door de parkeergarage, welke niet in Tokyo opgenomen werd maar in Californië. Coureurs Rhys Millen en Tanner Foust namen de stunts voor hun rekening en stuurde de Nissan 350Z met veel precisie door de parkeergarage.

Video: Het verhaal achter DK Nissan 350Z uit Tokyo Drift

Het verhaal achter DK Nissan 350Z uit Tokyo Drift

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *