in

Het verhaal achter Dom’s Dodge Charger

In deze video praat voormalig technisch adviseur Graig Lieberman over Dom’s Dodge Charger uit de eerste The Fast and The Furious film.

De ‘Hero 1′ was een model uit 1969, maar gebruikte onderdelen uit ’68 en ’70 Charger’s volgens Lieberman. Wanneer Dom de muscle car aan Brian O’Conner introduceert, is dit de enige keer dat we zijn echte motor zien. De door Chuck Taylor Racing Engines gebouwde supercharged V8-motor werd alleen voor deze scène geleend en daarna teruggestuurd naar de shop.

Er werden in totaal vijf Chargers gebouwd voor de film, waarvan drie stuntauto’s. Twee van de stuntauto’s werden gebruikt in de afsluitende dragrace tussen Brian en Dom; een voor de wheelie bij de start en een andere om tegen de vrachtwagen te crashen. De derde stuntauto werd gebruikt voor de scène waarin Dom zijn auto voor een van de motorcrossers gooit.

De overgebleven auto’s werden na de film verkocht en zijn in de loop der jaren een paar keer van eigenaar gewisseld. De Dodge Charger die werd gebruikt voor de laatste stunt is schijnbaar nog steeds in bezit van Universal Studio’s.

Video: Het verhaal achter Dom’s Dodge Charger

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

12H Bathurst 2020 Highlights

12H Bathurst 2020 Highlights

700 pk Lancia Delta Integrale Evo HBB Motorsport

700 pk Lancia Delta Integrale Evo van HBB Motorsport