in

Het verhaal achter Letty’s 240SX en Mia’s Integra

Craig Lieberman, de man die verantwoordelijk was voor het kopen en verbouwen van veel van de auto’s in de eerste Fast & Furious-films, heeft weer een nieuwe video gemaakt. Ditmaal met de achtergrondverhalen van zowel Letty’s Nissan 240SX als Mia’s Honda Integra.

Beide auto’s werden gehuurd van particulieren, toevallig ook vrouwelijk eigenaren. Nadat de zogenaamde “Hero 1” in het bezit was van Lieberman en zijn team, werden er replica’s gebouwd van de Nissan 240SX voor de stunts en close-ups.

De oorspronkelijke eigenaren wilden niet geïnterviewd worden op camera door Graig en aangezien de opnames alweer 20 jaar geleden zijn, zijn ook de details wat vaag. Wat zeker is, is dat Letty’s 240SX een SR20DET-swap had en ongeveer 220 pk. Mia’s Integra was onder de kap geheel standaard, met een 140 pk 1,8-liter viercilinder gekoppeld aan een automaat.

De Nissan 240SX werd gebruikt in 3 scenes en de Honda Integra in slechts 1 scene. Na de opnames werden de auto’s teruggestuurd naar de eigenaren. Kort daarna raakte de Honda Integra betrokken bij een zwaar ongeluk en eindigde op de sloop.

Video: Het verhaal achter Letty’s 240SX en Mia’s Integra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Afgesneden door de Ariva bus

Afgesneden door Ariva bus

Toyota Supra's en Nissan R35 GT-R trekken sprintjes

Nissan GT-R en Toyota Supra’s trekken sprintjes op de Autobahn