in

Het verhaal van een journaliste die crashte met een ABT R8

Journalist zijn voor een van de grootste automagazines ter wereld is voor velen een droombaan. Je bent dagelijks bezig met je passie, rijdt in de nieuwste auto’s, bezoekt diverse evenementen en met een beetje geluk vlieg je heel de wereld over. Jessi Lang had die baan en maakte voor het Motor Trend Kanaal (2.5 miljoen subscribers) diverse video’s van haar avonturen en rijtesten.

Vorig jaar vloog ze naar Duitsland om een ABT Audi R8 GTR te besturen. Deze uitvoering van de R8 heeft 620 pk en is dankzij veelvuldig gebruik van carbon fiber maar liefst 100 kilogram lichter dan de standaard R8. Tijdens een kennismakingsrit, zonder camera’s maar met ABT’s PR medewerker Björn, ging het vreselijk mis. Op de B2 Autobahn tussen Rednitzhembach en Schwabach passeerde Jessi een andere Audi, op het moment van inhalen stuurde deze Audi naar links waardoor beide auto’s met betrekkelijk hoge snelheid van de weg spinden.

De ABT R8 GTR belandde in een veld naast B2 Autobahn en de andere Audi op zijn dak in een greppel. De R8 GTR vloog vrij snel na het ongeluk in brand maar gelukkig konden Jessi en Björn het wrak snel verlaten. Dat zou echter pas het begin zijn van een lange revalidatie want alle inzittenden hadden serieuze verwondingen opgelopen.

Jessi Lang verteld in de video hieronder haar verhaal, ze wijd expres niet uit over de toestand van de andere bestuurder en Björn. Dat doet ze in dit artikel wel, mocht je dat willen lezen. Dit verhaal bewijst maar weer eens dat een ongeluk in een klein hoekje zit, zelfs als jij als bestuurder niets fout doet.

Video: Het verhaal van Jessi Lang die crashte met een ABT R8

Het verhaal van een journaliste die crashte met een ABT R8

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *