in

Het verschil tussen Hamilton en Verstappen in verregende kwalificatie

Lewis Hamilton heeft met overmacht zijn 89e pole position behaald. De zesvoudig wereldkampioen was in alle kwalificatiedelen het snelste en bewees zijn status als regenmeester.

In Q3 ging Hamilton met 1,2 seconde zeer overtuigend onder de tijd van Red Bull-coureur Max Verstappen door. Verstappen spinde bij zijn laatste poging, maar moest ook toegeven dat hij Hamilton niet geklopt zou hebben.

Het was de hele tijd heel verraderlijk, moet ik zeggen. En ja, mijn laatste ronde was natuurlijk beter geweest dan de ronden daarvoor, maar ik denk niet dat het voldoende was geweest om Lewis te pakken.

In onderstaande analyse vergelijken Anthony Davidson en Karun Chandhok het pole rondje van Lewis met de laatste ronde van Max, waarin hij sneller onderweg was dan zijn persoonlijk beste tijd, maar in bocht 9 spinde.

Video: Verschil tussen Hamilton en Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Urus vs Audi RSQ8 vs Bentley Bentayga vs Porsche Cayenne Turbo S

Lamborghini Urus vs Audi RSQ8 vs Bentley Bentayga vs Porsche Cayenne Turbo S

Carlos Sainz dolblij met behalen P3 in Kwali

Carlos Sainz dolblij met behalen P3 in Kwali