in

Het verschil tussen Verstappen en Stoll in Turkse Kwalificatie

In alle sessies was Max Verstappen het snelste op het circuit in Istanbul, behalve op het moment dat het moest. In Q3 werd de Nederlander nipt verslagen door Lance Stroll.

Tijdens de kwalificatie toonde Max Verstappen zich wederom de regenkoning, bij tijd en wijlen was hij 2 tot 4 seconden sneller dan het gehele veld. Naarmate de baan droger werd kwamen de andere coureurs dichter in de buurt bij de tijden van Verstappen, maar niets leek een derde pole position in de Formule 1 in de weg te staan.

In de slotfase van de kwalificatie leek de Intermediate de beste band. Beide Racing Points waren erg snel op dit type rubber en Red Bull Racing besloot Verstappen naar binnen te roepen om te wisselen van Extremes naar Inters. Dat bleek echter de verkeerde keuze, Verstappen kreeg geen temperatuur in zijn nieuwe banden en was 0,290 seconden langzamer dan Lance Stroll.

De Nederlander baalde als een stekker en kon het geloven dat de pole position door zijn vingers was geglipt. “Zelfs als we morgen een goed resultaat behalen, zal ik nog balen van deze kwalificatie”, verklaarde hij na afloop.

Hieronder zien we de snelste ronden van Lance Stroll en Max Verstappen naast elkaar.

Video: Het verschil tussen Verstappen en Stoll

Verstappen teleurgesteld na Kwalificatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Corvette C7 Z06 Burnout

Corvette-bestuurder rookt koppeling op ipv achterbanden

Russell en Giovinazzi crashen in opwarmronden

Russell en Giovinazzi crashen in opwarmronden van GP Turkije