in

Hier is de 2015 Mercedes-AMG C63 Coupe

De eerste officiële video van de tweedeurs Mercedes-AMG C63 is vrijgegeven. We zien de auto in actie op het circuit en daar lijkt de baby S-klasse zich prima thuis te voelen.

De C63 AMG Coupé heeft dezelfde motor als de vierdeurs-uitvoering, dat betekent een 4.0-liter V8 biturbomotor, gekoppeld aan een AMG SPEEDSHIFT MCT 7-traps transmissie. Het standaardmodel krijgt 476 pk en 650 Nm koppel en in de S-versie levert de motor 510 pk en 700 Nm koppel. De C63 AMG Coupé zal 100 km/h aantikken in 4 seconden, de iets krachtigere C63 AMG S Coupé is over dezelfde sprint 0.1 seconden sneller. Op een lege snelweg zal de topsnelheid 250 kilometer per uur bedragen, tegen betaling kan de begrenzer verwijderd worden waardoor de Duitse Coupé doorloopt tot 290 kilometer per uur.

In vergelijking met de sedan heeft de C63 AMG Coupé een 25 mm grotere spoorbreedte voor betere wegligging. Standaard maakt de coupé gebruik van een mechanische limited-slip differentieel terwijl de S Coupé voorzien is van een elektronisch limited-slip differentieel. Het elektronisch diff biedt drie verschillende modi in samenwerking met het traction control-systeem; ESP ON, ESP Sport Handling Mode en ESP OFF.

Video: Mercedes-AMG C63 Coupe Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Giedo van der Garde worstelt met een Cobra

Giedo van der Garde worstelt een Cobra rond Goodwood

Life is too short to be stock

Life is too short to be stock!