in

Hillclimb en Formule 3000 is een angstaanjagende combinatie

We hebben veel respect voor Formule 1-coureurs en WRC-coureurs, maar het meeste respect gaat uit naar coureurs die dit combineren. Coureurs als Julien Ducommun die zijn Formule 3000 met een angstaanjagende snelheid over het krappe parcours stuurt.

Iedereen weet dat hillclimb stages niet de meest veilige parcours zijn, rotswanden, afgronden, bruggen, lantaarnpalen, het staat allemaal langs het parcours en een paar strobalen helpen niet echt als je met 200+ aan komt blazen. Helaas hebben we hierdoor afscheid moeten nemen van een aantal grootheden, coureurs als Lionel Regal en Georg Plasa.

Deze video is weer prachtig om te zien en het geluid van de BMW 3.0 achterin de Formule 3000-auto bezorgt ons kippenvel, bij de onboardbeelden zie je pas goed dat Julien echt op de limiet zit, centimeters van de rotswand en vangrail af. Wat een held!

Video: Hillclimb en Formule 3000

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG C63 Black Series Review

Hollywood Car Films – Mercedes-AMG C63 Black Series

Het beste van Ford in het WRC

Het beste van Ford in WRC