in

Formule 3000 Held Breekt Record in Reitnau

De naam Eric Berguerand zal de meeste van jullie niets zeggen, geeft niets dat probleem hadden wij ook. Maar na enig zoekwerk kwamen we erachter dat deze 34 jarige Zwitser al sinds 2003 deel neemt aan diverse hillclimbs. In 2007 heeft hij een zeer zwaar ongeluk op de beroemde St. Ursanne hillclimb waardoor hij jaren niet kan racen.

Hij is twee jaar lang bezig met ziekenhuizen en revalidatie, werkt heel 2010 aan zijn fysieke gesteldheid, om in 2011 eindelijk zijn comeback te maken in een Formule 3000 auto.

Erik_Berguerand_Lola_T96_F3000_Crash_Saint_Ursanne_2007

Je zou verwachten dat een coureur na drie jaar herstellen van een ongeluk zijn helm aan de wilgen hangt maar Eric besluit gewoon verder te gaan met hillclimb racen.

We hebben het al vaker gezegd, hillclimb racen is de gevaarlijkste vorm van autosport die er bestaat. Als je dan na zo’n zwaar ongeluk weer in je custom Formule 3000 auto durft in te stappen en het record verbreekt op de hillclimb van Reitnau, dan ben je een held!

Video: Formule 3000 Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Porsche 911 Turbo's van Magnus Walker

Porsche 911 Turbo’s van Magnus Walker

Tooned - The Mika Hakkinen Story

Tooned – The Mika Hakkinen Story