in

Historische Momenten van de Wales Rally

De Rally van Groot-Brittannië, officieel bekend onder de naam Wales Rally of Great Britain en voorheen als de RAC Rally, is een rallyevenement die in zijn huidige vorm wordt gehouden in Wales. De typische regenachtige weersomstandigheden spelen vaak een grote rol in de rally en vergen het uiterste van de rijders en hun materiaal.

Sinds het midden van de jaren zeventig vindt de rally traditioneel in november plaats en staat bekend als slotronde van het Wereldkampioenschap Rally. Door deze positionering op de kalender heeft de Wales Rally vaak gediend als beslissende factor in het kampioenschap.

In onderstaande video zien we een aantal van deze historische momenten, onder andere met Colin McRae en Richard Burns, Mikko Hirvonen en Sebastien Loeb en de dramatische ontknoping tussen Carlos Sainz en Tommi Makinen.

Video: Historie van Wales Rally

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaren '70 Crashes op de Nordschleife

Jaren ’70 Crashes op de Nordschleife

De Snelste Nissan GT-R's in een Drag Race

De snelste Nissan GT-R’s in een dragrace