in

Hoe is het om een Aston Martin Vantage GTE raceauto te testen

Vergeet GT3-raceauto’s, de echte topklasse van de GT’s is GTE/GTLM rijdend in het FIA WEC en het IMSA Sportscar Championship. De raceauto’s in de GTE-klasse worden gerund door fabrieksteams en zijn op aerodynamisch vlak veel geavanceerder dan GT3-raceauto’s waardoor ze meer downforce hebben. Kijk maar eens naar die diffuser, die mag volgens de reglementen zo’n 10 cm uitsteken en dat doet hij ook!

De Aston Martin Vantage GTE in deze video won de GT-titel in het 2016 World Endurance Championship en journalist/amateurcoureur Jethro Bovingdon mocht de raceauto testen op het prachtige circuit van Portimao in Portugal.

De Vantage GTE wordt aangedreven door een V8-motor met 480 pk en meer dan 500 Nm koppel. Volgens de reglementen mag de auto niet lichter zijn dan 1245 kg, wat zo’n 400 kg lichter is dan een straatmodel van de Vantage.

Video: Aston Martin Vantage GTE Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes E63 AMG Top Speed Run

920 pk Mercedes-AMG E63 gaat dik over 300 km/h

Callaway-Corvette-Aerowagen

Jay Leno’s Garage – 757 pk Callaway Corvette AeroWagen