in

Hoe Nyck de Vries Formule 2-kampioen werd

Nyck de Vries werd ruim een week geleden de eerste Nederlandse kampioen in de Formule 2. Met 12 podia, vijf pole positions en vier overwinningen werd de Vries de opvolger van George Russell, die sinds dit jaar in de Formule 1 rijdt voor het team van Williams.

Vorig jaar stapten drie coureurs over vanuit Formule 2 naar de Formule 1, naast Russell vonden ook Lando Norris en Alex Albon een zitje. Ondanks zijn titel is er voor Nyck de Vries volgend seizoen geen plekje in de koningsklasse, en daarmee is hij de eerste F2-kampioen sinds 2013 die niet promoveert.

Dat wil overigens niet zeggen dat Nyck zijn Formule 1-droom opgeeft. De Vries hoopt via een zitje bij het nieuwe Formule E-team van Mercedes alsnog zijn weg naar de koningsklasse te vinden. Dat zou een nieuwe route zijn en heel Nederland gunt hem dit natuurlijk van harte. Want zeg nou zelf, Nyck verdient een kans boven coureurs als Grosjean, Giovinazzi, Kubica en Stroll.

In onderstaande video zien we de hoogtepunten van de Vries’ afgelopen seizoen.

Video: Hoe Nyck de Vries Formule 2-kampioen werd

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Klokje Rond - Mercedes-Benz C-coupé met 510.559 km

Klokje Rond – Mercedes-Benz C-coupé met 510.559 km

Nismo R34 GT-R Z-Tune

Zeldzame Nismo R34 GT-R Z-Tune krijgt een poetsbeurt