in

Hoe rijdt de Porsche 911 Carrera S met turbomotor

De dag waarvan iedereen wist dat hij zou komen: een turbomotor in de Porsche 911 Carrera en Carrera S. Zoals we ooit ook afscheid hebben genomen van de luchtgekoelde boxermotor. Zoals we eerder al schreven is de bekende ‘flat-six’ gebleven maar is de inhoud gekrompen tot 3.0-liter, door de toevoeging van twee turbo’s is het vermogen gestegen naar 370 pk voor de Carrera en 420 pk voor de Carrera S, beide 20 pk extra.

Autoweek mocht in Spanje als een van de eerste rijden met de 911 Carrera S met turbomotor. Van een merk als Porsche, dat juist met de 911 al meer dan 50 jaar trouw is aan haar belangrijkste kernwaarden, verwacht je eigenlijk niets anders dan een stap voorwaarts. Meer vermogen, sneller en zuiniger, dat zijn flinke voordelen van een turbomotor en dat weegt vast wel op tegen het mindere motorgeluid toch?

Video: Porsche 911 Carrera S Turbo Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BBC blikt terug met Max Verstappen

BBC blikt met Max Verstappen terug op zijn debuutseizoen

Sky sport analyseert Max Verstappen's race

Analyse van Max Verstappen’s race in Brazilië