in

Hoeveel sneller is een straatauto op slicks?

Er zijn veel verschillende soorten banden maar als we ze even groeperen heb je drie categorieën; normale straatbanden, straatlegale semi-slicks en full slicks voor het echte racen. In deze video zien we het verschil in rondetijd tussen deze banden, gemonteerd onder een Hyundai I30N.

YouTube-kanaal Tyre Reviews gebruikte een set Pirelli P Zero PZ4 straatbanden, Pirelli P Zero Trofeo R semi-slicks en twee verschillende soorten slicks om erachter te komen hoeveel sneller een slick band kan. De twee straatlegale banden zijn 245/40 R18 en de twee slicks zijn 235/645-18 en 245/645-18.

De Hyundai I30N is een hot hatch met 280 pk en 392 Nm koppel op de voorwielen. Geen pk-monster, maar leuk genoeg voor een dagje circuit. Ben je benieuw of de hot hatch met een set slicks echt veel sneller is, bekijk dan onderstaande video!

Video: Hoeveel sneller is een straatauto op slicks?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Cayman GT4 RS klokt rondje op de Nürburgring

Porsche Cayman GT4 RS klokt 7:09.3 rondje op de Nürburgring

C63 AMG Black Series vs nieuwe M3 Competition en RS5 Sportback

C63 AMG Black Series vs nieuwe M3 Competition en RS5 Sportback