in

Honda Civic duwt Porsche 911 Turbo de vangrail in

Kallenhard in de regen is een van die bochten op de Nordschleife waar het gegarandeerd mis gaat, dat weten spotters ook en dus staan ze er vaak te filmen als de baan nat wordt.

De remzone van Kallenhard ligt in een steile afdaling en wordt opgevolgd door een rechtse bocht die enigszins knijpt op het einde. Belangrijk is dat je niet te vroeg naar de apex toe stuurt want buiten de ideale lijn is er meer grip als het nat is.

Volg je in de regen de normale ideale lijn dan schuif je zonder twijfel met een bak onderstuur de vangrail in. Hieronder zie je daar een mooi voorbeeld van met dank aan een Honda Civic, helaas werd een Porsche 911 Turbo die wel de juiste lijn nam er de dupe van.

Mocht je op een regenachtige dag naar de Nürburgring gaan, in deze video leer je wat de beste lijnen zijn als het regent.

Video: Porsche 911 Carrera Turbo de vangrail in

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twin-Turbo-Supercars

Welke van deze Twin Turbo-bolides is het snelst over 800 meter?

Corvette Z06 Nordschleife Lap

Corvette Z06 klokt een tijd van 7:13.9 min op de Nordschleife