in

Honda Civic Type R vs Airbus A330

Ridhwan uit Kuala Lumpur besloot zijn Civic Type R parallel op te stellen naast de startbaan van een Airbus A330-300. Gewoon om eens te zien waar zijn FD2R toe in staat was, de slogan van Honda is tenslotte niet voor niets “The Power of Dreams“.

De derde generatie Civic Type R werd geproduceerd in twee verschillende versies: één ontwikkeld voor de Europese markt en één voor de Japanse markt. De JDM Civic Type R werd verkocht als vierdeurs sedan met een grotere wielbasis waardoor de Honda een betere balans had in hogesnelheidsbochten. De Japanse 2.0-liter motor kreeg ook iets meer pk’s dan het Europese model, 225 om precies te zijn bij 8400 tpm en 215 Nm koppel bij 6100 tpm.

Ridhwan heeft zijn FD2R nog wat aangepast voor track days maar is natuurlijk geen partij voor de Airbus, al weet hij in het begin zeker bij te blijven. Het geluid van dat hoogtoerige Honda-blok is ook wel genieten!

Video: Honda Civic Type R vs Airbus A330

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe BMW M5

De nieuwe BMW M5 Krijgt 600 pk en AWD

nieuwe-generatie-Porsche-911

Zie de nieuwe generatie Porsche 911 aan het werk