in

Deze Spoon Civic Type-R heeft centrale rijpositie

De McLaren F1 is een van de weinige auto’s ter wereld met een centrale rijpositie, dat is op zich wel logisch want voor een straatauto is een centrale rijpositie niet ideaal. Het in- en uitstappen gaat wat moeilijker, parkeerkaartjes uit de automaat trekken is ook lastig en je hebt minder ruimte voor passagiers.

Maar in een raceauto heeft een centrale rijpositie wellicht zo zijn voordelen, denk aan gewichtsverdeling en aan het gevoel voor de coureur. Bij Spoon Sports USA team besloten ze deze uitdaging aan te gaan en hun succesvolle FD2 Civic Type R Time Attack auto om te bouwen. Dit proces is prachtig vastgelegd in een fotoserie van Sticky Dil Joe, als je meer wil weten over deze Spoon Civic Type R moet je zeker dat artikel bekijken!

De 510 pk sterke, voorwielaangedreven Honda Civic bleek tijdens de 2016 Super Lap Battle uiteindelijk niet snel genoeg om zijn titel van 2015 te verdedigen. Of er direct voordeel werd behaald uit de centrale rijpositie is de vraag, zoiets moet uitgebreid getest worden en daar had men te weinig tijd voor.

Foto credit: Sticky Dil Joe

Video: FD2 Spoon Civic Type-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R komt met 320 kmh voorbij suizen

Nissan GT-R komt met 320 km/h voorbij blazen

Mercedes S600 Royale

One-Off Mercedes S600 Royale Gespot