in

Honda’s Mean Mower Mk2 moet 240 km/h halen

Honda’s BTCC team heeft een nieuwe grasmaaier gebouwd om de titel ’s werelds snelste’ terug te veroveren. De Mean Mower Mk2 is een custom build grasmaaier met 190 pk en een verwachte topsnelheid van 240 kilometer per uur!

Team Dynamics is wederom verantwoordelijk voor deze snelle grasmaaier, welke voorzien is van een 999cc Fireblade SP-motor met een nieuwe uitlaat. In totaal hoeft de Mean Mower Mk2, inclusief bestuurster, slechts 190 kg mee te zeulen, wat inhoudt dat deze machine een pk-gewichtsverhouding heeft van 1:1.

Om aanspraak te maken op het record ’s werelds snelste grasmaaier’ moet er daadwerkelijk gras gemaaid kunnen worden. De Mk2 is daarom gebaseerd op Honda’s HF 2622 en maakt gebruik van originele onderdelen zoals enkele bodypanelen, het maaigedeelte en de grasbak. Een elektromotor zorgt voor de aandrijving van de koolstofvezel snijbladen.

De Mean Mower Mk2 staat op 10″Hoosier slicks met daarachter krachtige Kelgate-remmen welke geventileerde schijven vastgrijpen. Hoewel de liggende positie best comfortabel lijkt, zit er geen vering op deze grasmaaier want het buizenchassis heeft veel weg van een kart.

Tijdens de recordpoging zal Jess Hawkins achter het stuur zitten van de grasmaaier, een door Honda-gesteunde karter en autocoureur. Wanneer de recordpoging zal plaatsvinden is nog niet bekend, maar het zal zeer spoedig zijn.

Video: Honda’s Mean Mower Mk2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rhys Millen Bentley Bentayga Pikes Peak

Zie hoe Rhys Millen de Bentley Bentayga naar recordtijd stuurt op Pikes Peak

Felipe-Massa-F1-2008-British-GP

In 2008 spinde Felipe Massa 5x tijdens de Britse GP