in

Horner blikt terug op Dutch Grand Prix 2023

Ook de eerste Grand Prix na de zomerstop is ten prooi gevallen aan Red Bull Racing en Max Verstappen. De succesvolle combinatie won voor de negende keer op rij en wist tot dusver alle edities van de Dutch Grand Prix te winnen, sinds de terugkeer van de race op de kalender in 2021.

Na afloop stond teambaas Christian Horner de journalisten van Sky Sports te woord en blikte hij terug op de driedaagse nachtclub genaamd Zandvoort. Ondanks een prachtige overwinning voor Verstappen was het voor Red Bull Racing een zenuwslopend weekend waarin het niet allemaal van een leien dakje ging.

De verraderlijke weersomstandigheden zorgde ervoor dat het team extra scherp moest zijn op strategisch gebied om beide coureurs op het podium te krijgen. Helaas lukte dat voor Sergio Perez niet, de Mexicaan kreeg 5 seconden straf voor 0,8 km/h te hard in de pitstraat. Tocht looft Horner de Mexicaan met zijn prestatie in de Dutch Grand Prix, na een lastige kwalificatie.

Video: Horner blikt terug op Dutch Grand Prix 2023

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Verstappen neemt McLaren TV camera over voor Drivers Parade

Verstappen neemt McLaren TV camera over voor Drivers Parade

Max Verstappen Dutch GP Persconferentie

Max Verstappen Dutch GP Persconferentie