in

Horner na GP Abu Dhabi: “RB19 gaat de geschiedenisboeken in”

De Red Bull RB19 won 21 van de 22 Grand Prix in 2023, alleen in Singapore heeft de renstal niet gewonnen. Negentien races werden door Verstappen gewonnen en Pérez wist in Jeddah en in Bakoe de race te winnen. Geen wonder dat teambaas Christian Horner na de Grand Prix van Abu Dhabi superlatieven tekort kwam om dit seizoen te beschrijven.

Volgens de Red Bull-teambaas gaat de RB19 de geschiedenisboeken in als de meest succesvolle Formule 1-auto ooit. Verstappen wist alle records te verbreken dit seizoen en dat is te danken aan het gehele team, niet alleen de ontwerpers, maar ook het raceteam, de marketeers, de chefs, noem het maar op. Aldus Christian Horner.

Ondanks de enorme dominantie dit seizoen, ziet de Britse teambaas nog kleine verbeterpunten voor volgend seizoen. Ferrari en Mercedes zijn tenslotte iets dichterbij gekomen, mede omdat Red Bull de focus verlegde naar 2024.

Hieronder zie je het volledige interview dat Horner gaf bij Sky Sports na de Abu Dhabi Grand Prix.

Video: Horner na GP Abu Dhabi

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Verstappen interviewt Fernando Alonso na GP Abu Dhabi

Verstappen interviewt Fernando Alonso na GP Abu Dhabi

Max Verstappen Interview Abu Dhabi Grand Prix 2023

Max Verstappen Interview Abu Dhabi Grand Prix 2023