in

Horse Power

We hebben de afgelopen maanden alle Formule 1 video’s nauwlettend in de gaten gehouden, alle informatie opgezogen en ons verdiept in de nieuwe reglementen. Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen en met deze laatste pre-season video van Shell nemen we een kijkje in de keuken van Ferrari.

Er is geen twijfel mogelijk over de impact van de nieuwe reglementen, die waren namelijk enorm. Een monumentale uitdaging op technisch vlak zorgde ervoor dat engineers nu nog met de handen in het haar zitten. De auto’s zijn verre van betrouwbaar en degene die betrouwbaar zijn moeten de race uitrijden met slechts 100 kg aan benzine. Dat is 30% minder dan vorig jaar.

Tijdens het testen hebben we opgemerkt hoe stil sommige Formule 1-auto’s zijn in vergelijking met andere auto’s, waaronder de Ferrari’s. Bij het terugschakelen voor een bocht wordt er computergestuurd gas gegeven om het motortoerental aan te passen waardoor er soepel geschakeld kan worden. Met deze brandstof kritische formule is onnodig gas geven echter uit den boze.

Volgens het Italiaanse Autosprint past Ferrari het tussengas aan met behulp van de elektrische kracht in plaats van de motor. Dit lijkt een kleine besparing, maar aangezien er soms 70 schakelmomenten zijn per ronde weegt dit over het geheel best zwaar. Het is tot dit weekend nog even speculeren, maar vast staat dat brandstofverbruik ook een grote rol gaat spelen. En daarover vertelt Shell ons meer in deze video genaamd ‘Horse Power’.Via: Axis

Video: Horse Power

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Camaro GT3 is 650 pk aan American Muscle

Camaro GT3-raceauto gespot op Monza

Renault Alpine A110 by Cinecars

Renault Alpine A110 by Cinecars