in

Hummer H2 met 13-inch Lada-velgen

Een Hummer H2 is een vrij exclusieve auto in het deel van Rusland waar Garage 54 gevestigd is. Aftermarket onderdelen voor de Hummer zijn dan ook niet voorhanden, waardoor de Russen inventief moeten zijn.

Het doel is om de SUV te verlagen, maar niet door middel van een andere ophanging of banden met een lage wang. Nee, Garage 54 wil een set 13-inch Lada-velgen gebruiken om de Hummer H2 dichter bij het asfalt te brengen.

Zoals gebruikelijk moet er gelast en geslepen worden aan de velgen, omdat de Hummer acht wielbouten gebruikt en de Lada-velg maar 4 gaten heeft. Maar met een plasmasnijder en een hamer wordt de klus geklaard.

De bodemvrijheid met de nieuwe velgen is ongeveer een centimeter of 15. Aangezien de wegen niet bepaald egaal zijn is er een kans dat de bijna 3.000 kg zware SUV vastloopt. Daarom beperkt de testrit zich tot een paar keer op en neer in de straat.

Video: Hummer H2 met 13-inch Lada-velgen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Klokje Rond Volvo V70

Klokje Rond – Volvo V70 met 1.000.000 km

Suzuki Swift knalt in volle vaart over rotonde

Suzuki Swift knalt in volle vaart op rotonde