in

Huracán Performante debuteert in officiële promovideo

Afgezien van een spyvideo en het ronderecord op Nürburgring Nordschleife hadden we geen gedetailleerde informatie en beelden van de Lamborghini Huracán Performante. Inmiddels is in Genève het doek van de supercar afgetrokken en kunnen we alle specificaties met jullie delen.

Laten we beginnen met de machtige 5,2-liter V10-motor, die is opgefokt tot 640 pk en 600 Nm. Hiermee is de Performante in staat om 100 km/h in 2,9 seconden op de klok te zetten. In 8,9 tellen is de 200 km/h al bereikt en de topsnelheid ligt op 325 km/h.

Dankzij flink wat nieuwe carbon fiber onderdelen is de Performante een kleine 40 kilogram lichter dan het standaardmodel, met 1.382 kilo. Het extra vermogen en de gewichtsreductie is mooi stap voorwaarts maar de actieve aerodynamica is misschien wel het belangrijkste wapenfeit van deze hardcore Huracán. Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) is een nieuw ontwikkeld pakket van beweegbare klepjes en vinnen in de vernieuwde voorbumper en achtervleugel. Dit nieuwe pakket zorgt voor een toename van 750% aan downforce!

Uiteraard is ook de ophanging aangepast die nu 10 procent stijver is terwijl volgens Lamborghini de algehele stijfheid met 50 procent is toegenomen.

De nieuwe Lamborghini Huracán Performante zie je hieronder in al zijn glorie.

Video: Huracán Performante promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Subaru en Porsche racen door verkeer

Subaru en Porsche racen door druk verkeer

McLaren 720S

McLaren 720S en de legendarische woorden van Senna