in

Lamborghini Huracán Performante heeft het Nürburgring record verbroken

Het was al enigszins bekend dat Lamborghini met de Huracán Performante het ronderecord van de Porsche 918 Spyder op de Nordschleife had verbroken, maar geruchten zijn één en bewijs is twee. Dat bewijs levert Lamborghini nu met onderstaande video!

Ruim drie jaar heeft Porsche het ronderecord in handen gehad, maar afgelopen oktober zette de Lamborghini Huracán Performante een ongelooflijke tijd neer voor een productieauto; 6:52,01 minuten. Een nieuw ronderecord en dat had toch eigenlijk niemand verwacht, de Huracán Performante zou in de rangschikking toch lager staan dan de Aventador SV?

Het record is neergezet op 5 oktober 2016 door Lamborghini testrijder Marco Mapelli. De Huracan Performante wordt op 7 maart onthuld tijdens de autoshow van Genève maar nu kunnen we alvast geniet van het nieuwe ronderecord, wauw!

Video: Lamborghini Huracán Performante Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo verloopt een top fuel dragster run

Van start tot finish, zo verloopt een Top Fuel Dragster run

Porsche Panamera Sport Turismo

Ontmoet de Porsche Panamera Sport Turismo