in

Huracán STO krijgt upgrades van Novitec

De Lamborghini Huracán STO is al redelijk absurd uitgerust vanuit de fabriek, maar toch denkt tuner Novitec de Super Trofeo Omologato nog iets te kunnen verbeteren met een paar kleine upgrades.

De nieuwe carrosseriedelen van Novitec zijn niet zo uitgebreid als gewoonlijk, het complete pakket omvat een nieuwe voorspoiler, side skirts, spiegelkappen en luchtinlaten voor de achterste zijruiten. Allen gemaakt van carbon fiber, uiteraard.

Wielen met centrale vergrendeling, gemaakt in samenwerking met Vossen, zijn ook onderdeel van dit Novitec-pakket. Ze meten 20 inch aan de voorzijde en 21 inch aan de achterzijde en worden omhuld door 245/30 rubber vooraan en 325/25 achteraan. Novitec heeft de Huracan STO eveneens uitgerust met viervoudig verstelbare schroefsets, ontwikkeld met KW Suspensions.

Tot slot is er nog een nieuw Inconel-uitlaatsysteem met 111 mm dikke einddempers. Er is een elektronische klepbediening om het geluid van de 5.2-liter V10 iets te dempen, maar die werkt alleen als je rijdt. Bij het starten van de STO staat de klep altijd open, dus of dit een upgrade is waar de buren blij mee zijn valt te betwijfelen.

In onderstaande video worden upgrades van Novitec verder toegelicht tijdens een rit met de aangepaste Huracán STO.

Video: Huracán STO krijgt upgrades van Novitec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Glickenhaus 004CS

Dit is de Glickenhaus 004CS

Lotus Emira

De laatste Lotus van een tijdperk