in

Hyperion XP-1 is de eerste waterstof Hypercar

Hyperion heeft hun nieuwe XP-1-prototype onthuld, een waterstof hypercar die qua uiterlijk veel wegheeft van een Bugatti.

Aan de XP-1 is 10 jaar lang gewerkt en vanaf 2022 wil Hyperion 300 stuks gaan produceren. De waterstofauto krijgt een actieradius van 1.610 kilometer en in 2,3 seconden haalt de XP-1 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de Hyperion XP-1 bedraagt 355 km/h. Het model zal extreem licht zijn, dankzij een carbon titanium monocoque en lichtgewicht carrosserie tikt hij net iets meer dan 1.000 kg aan op de weegschaal.

De XP-1 rijdt op 20- en 21-inch wielen omwikkeld met Pirelli P Zero-banden, die afgeremd worden door enorme carbon-keramische schijven van 18 inch voor en 17 inch achter.

Qua uiterlijk is de hypercar van Hyperion net een Chiron op LSD. De enorme portieren scharnieren naar boven en naar voren open en de ‘side blades’ achter de deuren zijn bedekt met zonnepanelen. Een ander opvallend detail zijn de twee boven elkaar geplaatste uitlaatpijpen, in een auto zonder verbrandingsmotor..

Hieronder zie je een gelikte promovideo van de XP-1, gevolgd door een reeks foto’s.

Video: Hyperion XP-1

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Hyperion XP-1 is de eerste waterstof Hypercar

Reageer op deze video